"Bio je vrlo inteligentan ali je, po mom mišljenju, želio krive stvari u utrkama.."

"Kad bi stigao do parkirališta pokraj tvornice izveo bi okret od 360° i mehaničari bi mu oduševljeno pljeskali."

ANEGDOTE: Gilles i Jody

 

Gilles Villeneuve i Jody Scheckter nisu bili samo momčadski kolege nego i odlični prijatelji. Jody je često hvalio Gillesa ali nekad je bio i dosta kritičan prema njemu. "Gilles je želio pobjediti u krugu, nije želio pobjediti u utrci, nije želio pobjediti u prvenstvu. Bio je vrlo inteligentan ali je, po mom mišljenju, želio krive stvari u utrkama. Jedna od stvari koja mi je davala nadu da imam šanse protiv njega su bile gluposti koje je činio. Ali Gilles je tako jako želio postaviti brza vremena pa bi nerijetko u utrci, kada bi osjetio da mu gume polako popuštaju, otišao u boks na promjenu i zatim odvezao najbrži krug utrke." rekao je Jody.

Gilles i Jody"Gilles je volio taj imidž luđaka i radio je na tome. Običavao sam se s njime voziti u Fiorano, i obično je čitavim putem bio smiren. Ali, kad bi došli na 10-ak kilometara od Maranela, pretvorio bi se u luđaka, šlajfajući, kližući uokolo i tako. Kad bi stigao do parkirališta pokraj tvornice izveo bi okret od 360° i mehaničari bi mu oduševljeno pljeskali. Ja sam samo opušteno sjedio, jer mi je to davalo osjećaj da ako ovako vozi po cesti onda mora raditi greške na stazi i tako ću ga moći pobijediti."

"Ali nisam mu dozvoljavao da se tako glupira na autocesti jer pri tim brzinama opasnost je velika kao i u utrkama." Nakon nekoliko puta Jody je inzistirao da on vozi a Gillesu bi tada bilo vrlo dosadno. Da bi razbio dosadu izvodio je gluposti kao npr. dok bi čitao novine za vrijeme vožnje stavio bi ih Jodiu u lice, zaklanjajući mu pogled na cestu, i govorio "Vidi Jody, vidi što pišu o tebi. Ti si poznat!"

U tim člancima su se često mogle naći laži o odnosu dvojice momčadskih kolega. "Imali smo vrlo otvoren odnos i to je nerviralo neke novinare jer su znali izmišljati priče. Ponekad bi došli meni i rekli da je Gilles rekao ovo, da je rekao ono, da govori kako je mnogo brži i tako... Ali ja sam znao da je on pošten i on je znao da sam ja pošten. Tako da smo mi izrugivali novinare znajući što pokušavaju."

impressum | sempregilles.com | komentiraj