ANEGDOTE: Gillesov brod

 

Po Scheckterovom mišljenju, najluđa stvar koju je Gilles kupio bio je njegov brod. "Za mene je to bila potpuna ludost, ali on je uživao. I još je iz SAD-a naručio dva golema V8 motora za tu svoju vražju stvar. Samo sam jednom otišao na vožnju s njim. Rekao sam mu da stane i da me pusti van. Bio sam ukočen od straha!"

Gaston Parent je bio sa Gillesom kad je izabrao taj brod od 11 metara i sjeća se: "Taj brod je bio prokleto ludilo, nešto nevjerojatno. Platio ga je 185.000$ i bio je napravljen samo za njega. Ali to mu nije bilo dovoljno pa je iz Detroita naručio dva motora od 700 konja i ispušni sistem iz Kalifornije za 18.000$.

Policija mu nije dozvoljavala da pali motore u luci Monaka. Bili su tako glasni da je morao ići na otvoreno more, u Mediteran da ih upali."

"Brod je bio bol, doslovno." kaže Joann. "Djeca i ja bi bili crni i plavi kad bi izašli s tog broda. Nije se moglo sjediti u njemu nego se moralo stajati. Tako sam ja držala djecu u rukama da ne odlete s broda! On je uživao. Dok sam ja očajnički pokušavala ostati u brodu s djecom on bi skakao po valovima i valjda provjeravao koliko dugo treba da motori eksplodiraju ili da se brod raspadne. Na kraju je išao sam jer ni djeca više nisu htjela ići na taj brod."

 

impressum | sempregilles.com | komentiraj