RIJEČI UREDNIKA

 

"Ako učiniš utrkivanje sigurnim, očito je da ćeš umanjiti izazov. Kad gledate ljude koji hodaju po žici, ne dobijete isti osjećaj ako imaju sigurnosnu mrežu, zar ne?" - Stirling Moss.

Sempre Gilles U vrijeme kada je Gilles Villeneuve vozio utrke, nije bilo ništa čudno otići na sprovod nekom od kolega vozača. Formula 1 se nije svodila samo na pronalaženje idealne putanje i prave točke kočenja. Tada se nije moglo dogoditi da u Formulu 1 dođe dječak od 18 godina sponzoriran od strane bogatih roditelja. Onda se svakim ulaskom u bolid stavljao život na kocku i za utrkivanje je bila potrebna izuzetna hrabrost, što u današnjoj Formuli i nije slučaj. Nažalost, Gilles se prečesto kockao sa životom, i jednog dana je izgubio.

Na ovoj stranici ću vas upoznati sa jednim od najboljih vozača u povijesti ovog sporta. Marin Fabijanić, koji je osmislio dizajn, i ja koji sam pisao tekstove, smo napravili ovu stranicu samo zato da iskažemo počast ovom uistinu posebnom hrabrom vozaču i velikoj osobi.

Gotovo sve priče o Gillesu su preuzete iz knjiga: Gerald Donaldson - Legendary racing driver i Nigel Roebuck - Chasing the title; koje preporučam svakome.

Nadam se da će zahvaljujući našoj stranici, Gilles dobiti još poklonika. To će biti još samo jedan dokaz da legenda živi. SEMPRE GILLES!

Ako imate potrebu bilo što napisati možete to napraviti putem e-maila: damir@sempregilles.com ili upišite svoj kometar.

 

impressum | sempregilles.com | komentiraj